Konstverket

Utställning konstmuseet S:t Hansgatan 21. Utställningen är öppen varje dag mellan den 24 September - 6 Oktober kl 12-18. Extra öppet Visby dagen 5 Oktober 12-22. Vernissage 24 September 16-20

Anna-Lena Johansson

Anna-Lena Johansson

Jag vill förmedla glädje och en färgstark dans, att lyfta blicken och märka att det inte finns några gränser. Livet är som en målning och kan bestå av många lager färg.
För mig innebär målandet en kommunikation mellan mig, bilden och betraktaren. Det är just i det mötet konstupplevelsen uppstår och något blir till. Ibland börjar det med en färg, ibland en form, ett sträck eller en rörelse. Jag målar ofta bilder med en touch av oregelbundenhet och ett motiv som ofta återkommer i mina målningar är kvinnor.

Akrylfärger på canvas eller linneduk är vad jag helst och mest målar och min stil är ofta abstrakt – figurativ.

Mitt skapande börjar ofta med en längtan efter att förmedla en känsla. Jag börjar ofta med en rörelse eller en färg. Tavlan byggs så upp lager på lager. Jag är förtjust i när underlagen i tavlan sparas ut och lyser igenom. Många gånger målas flera tavlor på samma duk. Ibland målar jag snabbt och ibland får en tavla vila och växa i månader eller till och med år.

Ateljé;  Anna-lenas Artwork i Vibble

Hemsida; www.https://shop.konter.se

Facebook; anna-lenas artwork

Instagram; artworkannalena

https://www.noagallery.se/sok?q=Anna-Lena%20Johansson

Mail; Anna-Lena@konter.se

© 2024 Konstverket

Tema av Anders Norén